Etiket Sonuçları: öğretmen

Başöğretmeniniz Mustafa Kemal Atatürk'ün ve tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

Mrt

10 Mart Cuma günü Özvatan Gençlik Merkezinde geliri depremzedelere harcanacak olan " 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kermesimize" tüm Özvatan halkını davet ediyoruz.

Kermesimiz 10 Mart Saat 10.00 başlayacak olup günboyu sürecektir.

Kermes satışında yemek, pasta, börek vb. gıda ürünleri, oyuncak,takı vb. ürünler, el işi ürünler yer alacaktır.

Cuma namazından sonra Özvatan Ormanlık bölgesinde " Depremzede Anneleri  Hatıra Fidanlığı"  fidan dikim etkinliğimiz olacaktır.

Ara

Bu Nasıl İş? projemiz kapsamında perşembe günü meslek sahibi kişilerden konuğumuz Ziraat Mühendisi Sümeyye Karabulut okulumuza gelerek tüm okul öğrencilerimizin aklında ki Ziraat Mühendisliğine ilişkin soruları yanıtladı. Mühendislik nedir? Ziraat Mühendisi ne iş yapar? Çiftçi ziraat mühendisi ilişkisi nedir?

Ara

" Bu Nasıl İş?  meslek tanıtım günleri kapsamında çarşamba günü matematik öğretmenimiz Ufuk Türkben Berberlik  mesleğini öğrencilerine Berber Hüseyin'in yerinde saç tıraş temizliğini yaparak tanıttı.

Öğrencilerimiz öğretmenlerini Berber çırağı olarak görünce çok şaşırdılar. Berber nedir? Ne iş yapar?  gibi soruların cevabını öğrencilerimiz yerinde almış oldu.

Berber Hüseyin Karamahmut okulumuza gelerek tüm okul öğrencilerimizin aklında ki berberlik mesleğine ilişkin soruları yanıtladı. 12 yaşında mesleğe nasıl başladığını anıları ile beraber anlatan berber Hüseyin Bey öğrencilerin büyük ilgisini çekti.

Ara

" Bu Nasıl İş?  meslek tanıtım günleri kapsamında pazartesi günü 2A sınıf öğretmenimiz Hale Tanrıkulu Yufkacılık  mesleğini öğrencilerine Özvatan Yufka Üretim Tesisinde yufka açarak tanıttı.

Öğrencilerimiz öğretmenlerini Yufkacı olarak görünce çok şaşırdılar. Yufkacılık nedir? Ne iş yaparlar? Günde kaç yufka yapılıyor? gibi soruların cevabını öğrencilerimiz yerinde almış oldu.

Öğleden sonra Yufkacı tesisinde çalışan Gamze Turan okulumuza gelerek tüm okul öğrencilerimizin aklında ki yufkacılık mesleğine ilişkin soruları yanıtladı.

Ara

Okulumuz Meslek Tanıtım Kulübü olarak öğrencilerimize meslekleri en etkili şekilde öğretmek için mesleklerin sahibinden öğrenmelerini istedik bunun için yeni bir projeye başladık. Bu Nasıl İş? adlı projemizde toplam 22 mesleği öğrencilerimiz birebir meslek sahibi insanlardan, kendi tecrübelerini, anılarından öğrenecekler. Meslek sahipleri okulumuza gelererk öğrencilerimizin sorularını cevaplayacaklar. Ayrıca toplam 11 öğretmenimiz 11 esnafın yerine geçerek öğrencilere iş başında gözlem yaptırarak uygulamalı eğitim vererek meslekleri yerinde tanıtacaklardır.

Mesleklerimizin arasında yufkacıdan, terziye, tezgahtardan , kasaba kadar birçok mesleği öğrencilerimiz yerinde öğrenecek ve izleyeceklerdir.

Esnaflarımızın yerine geçecek olan öğretmenlerimiz;

• Yufkacı - Hale Tanrıkulu
  • Berber - Ufuk Türkben
  • Terzi - Şerife Güller
  • Kasiyer - Büşra Altunkaynak
  • Tezgahtar - Ayşe Bölükbaşı
  • Manav - Raziye Yılmaz
  • Muhtar - Duygu Köse
  • Kasap -  Yener Karamemiş
  • Fırıncı - M. Fatih Karaburun
  • Tuhafiyeci- Bahar Oskay
  • Vakıf Müdürü - Murat Aslaner

2022 Afad afet yılı kapsamında okulumuzda bugün tüm öğrenci ve öğretmenlerin katılımı ile deprem tatbikatı yapıldı. Öncelikle deprem sırasında neler yapılması gerektiği ile ilgili Afad tarafından hazırlanan video izletildi. Ardından öğretmenlerinin deprem ikazından sonra öğrenciler cenin pozisyonunda yerlerini aldılar.