KAYSERİ / ÖZVATAN - ATATÜRK İLKOKULU

Mrt

" Bu Nasıl İş?  meslek tanıtım günleri kapsamında perşembe günü Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Büşra Altunkaynak  Aşçılık mesleğini öğrencilerine Aşçılığı Duran Yangın İmam Hatip Ortokulunun mutfağında Aşçılar Sinan, Betül ve Elif Hanımla yemekler yaptı. Öğle yemeklerini öğretmenlerinin elinden yiyen öğrenciler çok mutlu oldu.

Aşçılık nedir? Ne iş yapar?  gibi soruların cevabını öğrencilerimiz yerinde almış oldu.

Öğleden sonra Aşçılar Sinan, Betül ve Elif Hanımokulumuza gelerek tüm okul öğrencilerimizin aklında ki aşçılık mesleğine ilişkin soruları yanıtladı.

Mrt

" Bu Nasıl İş?  meslek tanıtım günleri kapsamında Türkçe Öğretmenimiz  M. Fatih Karaburun fırıncı mesleğini öğrencilerine ilçe fırıncımız Fatih Günendi'nin iş yerine giderek öğrencilerine fırıncılığı yerinde tanıtmıştır.

Fırıncılık nedir? Ne iş yapar?  gibi soruların cevabını öğrencilerimiz yerinde almış oldu.

Mrt

" Bu Nasıl İş?  meslek tanıtım günleri kapsamında 3A Sınıf Öğretmenimiz Ayşe Bölükbaşı tezgahtarlık mesleğini öğrencilerine ilçe marketi Çağrı Markette Ahmet Yüksel'in yanına giderek öğrencilerine tezgahtarlığı yerinde tanıtmıştır.

Tezgahtarlık nedir? Ne iş yapar?  gibi soruların cevabını öğrencilerimiz yerinde almış oldu.

Ock

Bu Nasıl İş? Final haliyle Kayseri radar haberlerinde yerini aldı.. Habere kayserradar ınstagram sayfasından ve kayserim youtube ve İnternet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Ock

Meslek tanıtım kulübünün projesi olan Bu Nasıl İş? bugün final yaptı. Projemizin final konukları İlçe Kaymakamımız Yakup Hacıismailoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alparslan Kömmeci konuşmacıydı. Final gününde bugüne kadar yaptığımız meslek tanıtımlarının kısa videosunu izleyen misafirler güzel anlar yaşadı. Konuklarımıza öğrenciler meslekleri ile ilgili sorular sordu. Program sonunda projede emeği geçen Meslek tanıtım kulübü öğretmeni Büşra Altunkaynak ve Yener Karamemiş'e Kaymakamımız Başarı belgesi taltif etti.

Ock

Okulumuz 1. Sınıf öğrencilerimiz artık okuyup yazabiliyor. Okumaya başlayan öğrencileri için minik bir kutlama hazırlayan öğretmenleri Şerife Güller öğrencilerine okuma bayramını yaşatmış oldu.

Ock

Bu Nasıl İş? Projemize olan ilgi büyüyor..

Büyük dikkat çeken projemiz TRT Haberde Yayınlandı. Öğretmenlerimizin rol model olarak esnafların yerine geçmesi büyük ilgi uyandırdı..

Başarılı şekilde devam eden projemiz 13 Ocakta final yapacak.

Ock

Meslek tanıtım kulübümüzün başlatmış olduğu Bu Nasıl İş? adlı projemiz basının büyük ilgisini çekti. Projemiz Kayseri Anadolu Haber Gazetesinde manjetten haber oldu. Haberdeproje amacımız, nasıl başlattığımızın detayları yer almaktadır.

Haber detaları için linke tıklayabilirsiniz.  Tıklayınız

Ock

Özvatan Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Kültür Turizm Şenlikleri kapsamında sucuk ekmek dağıtıldı. Özvatan şelalesinde yapılan şenliğe okulumuz öğretmen ve öğrencileri de katıldı.

Ock

Kayseri Büyükşehir Belediye İtfaiye ekibi okulumuza gelerek yangın tatbikatını gösteriler eşliğinde gerçekleştirdi. Okulumuza sirenler eşliğinde dikkat çekerek giriş yapan ekip öğrencilerimizin büyük ilgisini çekti. Tatbikat arabasında ve okul bahçesinde çeşitli küçük yangınlar oluşturarak ateşlerin nasıl söndürülmesi gerektiğini uygulamalı olarak gösterdiler. Ziyaretlerinden ötürü ekibe teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz 2. Sınıf öğrencileri öğretmenleri Hale Tanrıkulu ile Hayat bilgisi dersi Sağlıklı Hayat Ünitesi -Öğün Listem

Konusunu sınıfta kahvaltı yaparak işledi

Ara

Bu Nasıl İş? projemiz kapsamında perşembe günü meslek sahibi kişilerden konuğumuz Ziraat Mühendisi Sümeyye Karabulut okulumuza gelerek tüm okul öğrencilerimizin aklında ki Ziraat Mühendisliğine ilişkin soruları yanıtladı. Mühendislik nedir? Ziraat Mühendisi ne iş yapar? Çiftçi ziraat mühendisi ilişkisi nedir?

Ara

" Bu Nasıl İş?  meslek tanıtım günleri kapsamında perşembe günü 1A sınıf öğretmenimiz Şerife Güller Terzilik mesleğini öğrencilerine Terzi Mehmet Baltat'ın yerinde dikiş dikip, ütü yaparak tanıttı.

Öğrencilerimiz öğretmenlerini terzi olarak görünce çok şaşırdılar. Terzilik nedir? Ne iş yapar?  gibi soruların cevabını öğrencilerimiz yerinde almış oldu.

Öğleden sonra terzi Mustafa Baltat okulumuza gelerek tüm okul öğrencilerimizin aklında ki terzilik mesleğine ilişkin soruları yanıtladı.

Ara

" Bu Nasıl İş?  meslek tanıtım günleri kapsamında çarşamba günü matematik öğretmenimiz Ufuk Türkben Berberlik  mesleğini öğrencilerine Berber Hüseyin'in yerinde saç tıraş temizliğini yaparak tanıttı.

Öğrencilerimiz öğretmenlerini Berber çırağı olarak görünce çok şaşırdılar. Berber nedir? Ne iş yapar?  gibi soruların cevabını öğrencilerimiz yerinde almış oldu.

Berber Hüseyin Karamahmut okulumuza gelerek tüm okul öğrencilerimizin aklında ki berberlik mesleğine ilişkin soruları yanıtladı. 12 yaşında mesleğe nasıl başladığını anıları ile beraber anlatan berber Hüseyin Bey öğrencilerin büyük ilgisini çekti.

Ara

" Bu Nasıl İş?  meslek tanıtım günleri kapsamında pazartesi günü 2A sınıf öğretmenimiz Hale Tanrıkulu Yufkacılık  mesleğini öğrencilerine Özvatan Yufka Üretim Tesisinde yufka açarak tanıttı.

Öğrencilerimiz öğretmenlerini Yufkacı olarak görünce çok şaşırdılar. Yufkacılık nedir? Ne iş yaparlar? Günde kaç yufka yapılıyor? gibi soruların cevabını öğrencilerimiz yerinde almış oldu.

Öğleden sonra Yufkacı tesisinde çalışan Gamze Turan okulumuza gelerek tüm okul öğrencilerimizin aklında ki yufkacılık mesleğine ilişkin soruları yanıtladı.